fredag 25 mars 2011

Kokosmousse

Har länge tänkt att jag skulle börja lägga in de tårtfyllningar jag gör här så jag lätt kan hitta dem igen men det har helt enkelt inte blivit av. Men eftersom jag nu fick en påminnelse igår så kommer här receptet på kokosmousse. En god och frisk fyllning som passar utmärkt tillsammans med till exempel hallon.

2 dl creme fraiche
1 dl socker
2 dl kokos
2 dl vispgrädde

Blanda creme fraiche, socker och kokosflingor. Låt kokosblandningen stå i kylen och svälla en stund. Vispa grädden ganska hårt och vänd sen ner den i kokosblandningen.

Våffeldagen!

Idag är det ju som bekant våfflornas egen dag. =) Självklart har ju även vi mumsat i oss en hel del av dessa frasiga och goda små hjärtan. Med en klick grädde och lite hemgjord jordgubbssylt smakar det ljuvligt! Här hemma har vi numera slutat med färdig mix och gör vår egen smet. Så enkelt att det faktiskt inte finns någon ursäkt för att låta bli. Prova själva så får ni se....






125 g smör eller margarin
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 msk bakpulver
2 dl iskallt vatten

Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa samman mjölk, mjöl, bakpulver och ägg till en slät smet. Rör i matfett och vatten.
Hetta upp våffeljärnet och smörj till första laggen. Grädda våfflorna vackert guldgula!
Lägg dem på galler så håller de sig frasiga!



måndag 7 mars 2011

Kladdkaketårta

Igår kväll var vi ett gäng tjejer som överraskade en kär vän i behov av lite uppmuntran. Vi hade ordnat knytkalas och på min lott hamnade desserten. Inte mig emot! ;-)

Eftersom jag jobbade igår hade jag inte speciellt mycket tid på mig att fixa ihop något gott så lösningen blev en tårta gjord på två kladdkakor, vispgrädde och färska jordgubbar, hallon och blåbär från affären! Jag avslutade med lite hyvlad vit choklad på toppen. Supersmarrigt, snabbt, enkelt och snyggt!




tisdag 1 mars 2011

Godistårta

Jag fick önskemål om att visa flera av mina tårtor så här kommer en till.

Ellen firades inte bara med ett barnkalas utan även släkten ville uppvakta med skönsång och paket!


Till fikat gjorde jag en tårta som jag funnit inspirationen till hos Sockerrus. Vad kan väl passa bättre till en nybliven 4-åring än en tårta full av godis?


Polkagrisklubbor, chokladkakor, kola i papper och engelsk konfekt. Mums!



Tårtan bestod av köpetårtbottnar och var fylld med hallon/grädde, glasscreme och passionsfruktsmousse. Den var spacklad med mjölksmörkräm och täckt med sugarpaste. Dekorationer av sugarpaste samt minismarties.