fredag 13 januari 2012

Fröken Sofies chokladmuffins

En dag kom Alice hem från förskoleklassen och hade bakat muffins. Receptet hade hon med sig och inte kunde vi låta bli att provbaka. Supermumsiga blev de!

Tog med mig ett gäng när vi hade personalmöte på jobbet och spritsade då lite chokladfrosting på dem för att lyxa till det lite. Det gick hem kan man väl säga och på begäran kommer här det (för längesen) utlovade receptet.



Fröken Sofies chokladmuffins

100 g margarin eller smör
2 ägg
2 ½ dl strösocker
1 ½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver

Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt.
Tillsätt de övriga ingredienserna.
Häll smeten i formarna. Fyll inte formarna mer än till 3/4.
Grädda mitt i ugnen på 175-200 grader i ca 10 min. Tid och temperatur varierar beroende på ugn så prova dig fram.


Leilas chocolate frosting

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vanilsocker
½ dl kakao
100 g philadelphiaost
1 msk varmt kaffe

Rör smör, florsocker, vaniljsocker, kakao och philadelphiaost krämigt. Rör sist ner kaffet.
Bred eller spritsa frostingen på muffinsen och dekorera efter eget tycke och smak.

(Jag ersatte kaffet med samma mängd mjölk istället).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar